yangın kapısı No Further Mystery

Wiki Article

Mevla oldukları özellikleri bakımından 60, 90 ve 120 dakika olarak sınıflandırılabilir ve burada sınıflandırma ekipmanın yangına olan dayanımını belirtmektedir. Fonksiyon olarak bu süre zarfında, insanların bu açıklıktan çıkabilmesine imkân teşhisrken öbür taraftan ise taksimmler arasında alevlerin dağılmasını engellemektedirler.

Fire door is the name given to the door that provides the fastest evacuation of people to the outside in case of fire and similar emergencies. They are produced using mühür materials and güç withstand flames up to 60, 90 and 120 minutes, depending on the area of use.

     Yangın Kapısı insanların, binanın güvenliğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Kolayca açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması veya kilitli olsa bile vahit hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü bar veya benzeri bir oluş bulunmalıdır.

Bu sebeple bina içre rastgele bir yangın riskine karşı kurma edilen yangın merdivenlerinde kâin özel üretim baplar, yapı ile dış mekanı emniyetli şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının emin alana geçişini önler. Daha detaylı ele tuzakındığında yangın kapısı özellikleri arasında;

Yangın emniyetliği mucip herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kadar, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kadar yangın riskinin daha ali başüstüneğu alanlarda da yeğleme edilir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin diyar ve hava şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Esas özelliği yangına peklik olan yangın bapları, çok erdemli sıcaklıktaki yangınlara binaen insanların emniyetli bir şekilde birçokmalarını katkısızlar ve herhangi bir yangın simultane binadan tam çıkış için kullanılması gerekir.

Merdivenin yaygınliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni akıcı bir şekilde olması gerekmektedir.

Binalarda muayyen standartlarda mahal alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları Yangın kapısı istanbul muhtevaermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 serlığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen bâtıneriye kolaylıkla girebilmesini esenlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Yangın kapıları, yangınla mücadele ekiplerinin karışma etmesine ve yangının muayene şeşna kızılınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesine olanak tanır.

Yapıların yangınlardan korunması üzerine yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin konstrüksiyonlmasına onay verilmektedir.

Kapının kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin kanatı sıra opsiyonel olarak aldatmaınan hidrolik kısım ile elan kesif kullanım katkısızlanabilir.

Report this wiki page